donderdag 27 december 2012

Dag 5 de trapkast

op de foto ziet het er zelfs nog erger
uit :( 
Meestal moet ik de trapkast meerdere keren per jaar een uitruimbeurt geven. Dan is alles zo ongelovelijk troeperig en volgestouwd dat ik er niets meer kan vinden of erger.  Dat alles er zo uit komt vallen als ik de deur opendoe en dat de stofzuiger er niet eens meer in past en op de gang staat te ruimte innemen.  Vet vervelend vind ik dat. Vooral , omdat niet ik degene ben die er zo'n bende van maakt in die trapkast. Ik heb twee heerlijke kinders die graag rommelen. Vooral in kasten en heel graag ook in die kast. Daar staan nml ook de schoenen en de handschoenen en de stofzuiger en de bezem en de geweren van zoon en de tennisrackets en de tassen en alles wat nergens anders een plekje heeft maar wat ik niet wil zien.  Een hele boel rotzooi dus.

Dit zie je dus als je bij ons binnenloopt
Maaaaaaar eigenlijk wil ik die kast gaan gebruiken als voorraad kast. In deze trapkast is het nml heel erg koud en luchtgekoeld. Een echte koele kast dus. Jammer genoeg zit er geen keldergedeelte bij maar oke, daar kan ik mee leven.  Waarschijnlijk is dat bij de renovatie dichtgestort. Toch zou het nog aardig wat voorraad kunnen bergen, ware het niet dat ik schoenen en andere rommel erin bewaar. En dat moet nu maar eens over wezen. Ik wil de voorhal gaan gebruiken voor de schoenen en jassen en tassen enzovoorts, en dan de trapkast schoonmaken en indelen om daar een voorraadkast te maken waar ook de schoonmaakspulletjes een plek kunnen hebben. Zoals de stofzuiger en de mop enzo.
Dat is best een klus dus, doe ik niet even in een dag. Eerst moet het halletje gereed gemaakt worden voor de jassen/tassen/schoenen/sjaals/wanten. Dan moet ik uitzoeken, wat blijft en wat mag weg enz. Dan mag ik het op gaan ruimen en dan komt daarna pas de kast.
Ik heb nog wel even te gaan dus......en ik wil het af hebben voor het nieuwe jaar.....dat is dus 4 dagen. Moet lukken toch?


1 opmerking:

  1. Tuurlijk gaat jou dat lukken! En anders doe je het in nog kleinere stapjes... niets moet, alles mag! Maakt niet uit zolang er vooruitgang in zit. Da´s het mooie van dit project. Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen