donderdag 20 december 2012

Dag 4....weg-geef-jaar

broodtrommel vol geoogste zaadjes....
Eigenlijk geen echte opruimdag, meer een overdenkdag tijden het gutsen. En laat ik nu eens bedenken dat ik een weg-geef-jaar aan het opruimproject ga plakken.
Ja dat dacht ik dus!
Nadat ik die hele tas vol boeken opruimde en toen ik in de keukenkastjes mijn bij elkaar verzamelde zakken vol met zaadjes tegenkwam zat ik er best wel mee in mijn maag. Weggooien is zonde en verkopen...jah kan wel hoor, alleen is niet alles verkoop waardig. Bovendien is weggeven zoveel leuker. Dus stuur ik die lieve mevrouw van wie ik een jurkje heb gekocht en die de verzendkosten op zich nam(dus niets verdiende) nu een mooi kaartje en een zakje zaadjes van verschillende bloemetjes. Alvast voor het voorjaar. De tijd gaat zo snel, voor je het weet is het al zover.
Dan ga ik  de komende tijd de zaadjes uitzoeken en labelen om ze vervolgens weg te geven, als ik ze zelf allemaal moet gaan zaaien heb ik een oerwoud aan bloemen en planten en kruiden in de tuin staan. Geen strak plan nee. Dussssss
Als u interesse heeft in bijvoorbeeld goudsblommetjes, bieslook, venkel, margrietjes, klaproosjes oranje en rood, papaver, chrysantjes, campanula's, paardebloemen enz, roept u maar....misschien staan er in de zomer ook wel van die mooie planten te bloeien in uw tuin :)

ze zitten zelfs in koffiefilters ;)

6 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee ! enne... de bloemen die jij noemt zijn de bloemen waar ik ook zo van houd. Dus ik zou me graag willen aanmelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi, ik zet je boven aan de lijst. Mail me maar voor het adres. Als ik het dan in de zakjes heb gestopt stuur ik het je toe :)

   Verwijderen
 2. Je zou me heel erg blij maken met bieslookzaad, dat kennen ze hier niet. Wij hebben een eg grote tuin en dan ook nog een hele grote moestuin . Sommige dingen slaan wel aan maar sommige niet, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik hoor!!!! Als je me even een brichtje stuurt via de mail kan ik het je toesturen. gr

   Verwijderen
 3. Ik ben misschien blond, maar ik kan het mailadres niet vinden. Graag een hint waar ik die kan vinden.gr

  BeantwoordenVerwijderen